Nekünk 8!

A szépségkirálynő TV2 produkció 2012 (élő show)

ECDS

A szépségkirálynő TV2 produkció 2011 (élő show)

Megasztár 6.

Megasztár 6.

Zoltán Erika Nagykoncert

Zoltán Erika Nagykoncert

Robby Project

Zoltán Erika Nagykoncert

Dr Bubó | Csapat

Zoltán Erika Nagykoncert

Dr Bubó | Jelenet

Zoltán Erika Nagykoncert

Eseménynaptár

Március - 2019
HKSzCsPVV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

E.C.D.S

Kapcsolatuk 10 évvel ezelőtt kezdődött, Erika már befutott hazai sztár volt, míg Robi koreográfusként tevékenykedett. Első közös munkájuk az Elvarázsolt Éj c. videoklipp volt, a rajongók még biztos emlékeznek a Hintás klipre, melyben Robinak még hosszú haja volt és egy hintán kellett a főhősnővel, Erikával ide-oda repkednie. Ez a bizonyos hintás jelenet meghatározó fontosságú lett mindkettőjük életében, hiszen akkor ott elkezdődött valami ami még mindig tart. A klip nagyon jól sikerült és utána is sokat találkoztak és szép lassan a barátságnak látszó kapcsolatból szerelem lett. Röviden ennyi a magánéletről most jöjjenek e tények. Még ugyan ebben az évben (1990) szilveszterkor egy nagy szabású koncertet ad Erika a Budapest Sportcsarnokban vadonatúj tánckarral, dinamikusabb hip- hop elemekre épülő koreográfiával, melyet Robi készített számára. A koncerten egy vendégművész is fellépet , Ruth Mc. Cartney (Paul Mc. Cartney huga ), aki München-ből érkezett Budapestre 3 táncos fiúval, egyikük Robi legjobb barátja Dialló Attila , aki a későbbiekben összehozza az angliai kapcsolatot számukra. A koncert után nincs megállás.

Magyarországon először készült igazi táncos videoklipp 35-ös filmre, 50 fő táncos-statisztával és egy 12 fős profi tánckarral. A Magyarországon addig egyedülálló videoklipp a Pop-Hopp című dalhoz készült, a koreográfiát Robi készítette, a ruhákat Erika tervezte. Ez a dal és a hozzá készült profi képanyag, a sárga-fekete klippként maradt meg az emberekben. A formabontó és nagy sikert arató klippel egyidőben jelent meg egy u.n. Maxi kazetta , itthon első kísérletként a hazai maxi piac elindítására . 1992 -ben új klip új nagy lemez, Mindent a szemnek címmel. Ebben az időben jött a tánciskolába a két , későbbiekben Hip Hop Boyz-os fiú , Szücsi és OG akik aztán feltűntek a Mindent a szemnek c. videoklippben. Az új lemezhez párosult egy igen komoly Disco turné, mely inkább egy kisebb koncertre hasonlított . A műsor sok mindenben eltért az addig megszokott fellépésektől . Hatvan perces műsort kaptak a nézők , egy saját, a show-hoz igazodó mobil fény és hangtechnikával, élő énekkel , dalonként más-más kosztümmel és nyolc fős tánckarral. Ugyan ebben az évben, ?92-ben jelent meg az első ?Filmslágerek magyarul? c. album ,melyen Erika az Első Emelet énekesével, Kiki-vel énekelt duettet a Grease című filmből. 

Az albumnak és a Belehalok című dalnak egyaránt hatalmas volt a sikere ezért a 1992 év végén és 1993 elején megjelent Filmslágerek albumokon is hallható a jól bevált Erika - Kiki párossal, egy- egy dal.. Robi is jócskán kivette részét a munkából, az Országos Filmslágerek Magyarul Koncert turnéra ő készítette a koreográfiákat. 1993 tavaszán összejött a rég várt Londoni kapcsolat, a németországi barát, Dialló Attila segítségével. Erika és Robi szerződést kötött egy nagylemezre a Trinidadi születésű, Angliában élő Rob Paris-vel. Így kerültek Londonba ahol 1993 év végéig elkészítették a Blue Perl c. albumot. Ez a lemez a számukra oly kedves funky zenei irányzatot követte.

Erika ének stílusa, hangzás világa teljesen más volt mind a tőle addig megszokottak. De az igazán nagy meglepetés az album megjelenésekor történt, ahol bejelentettek az új lemezen és a jövőben Zoltán Erika, ERICA C. néven szerepel tovább. Kérdések ?hegyei? jöttek, mi is az a C. betű, miért a változás stb. A magyarázat nagyon egyszerű. Az album elkészült angol nyelvű változatban. A külföldi menedzsment nem fogadta el a ?keleti? csengésű Zoltán Erikát művész névként. Hosszas beszélgetések és egyezkedések eredményeként született meg a kompromisszum, az új név : Erica C. értékesíteni.

Az album több ponton is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az első, maxin is kimásolt dal, az Its? All Right videoklipp változata , mely természetesen filmre készült Budapest egyik kiemelkedő szépségű építészeti remekében az Iparművészeti Múzemban és a Gellért fürdőben negyven profi táncossal és természetesen Robi koreográfiájával, 95?ben Emerton Díjat kapott. A második maxi, a ?Good Times? c. dal, melynek klippjét Tunéziában forgatták. Ezt a videót hat hónapig játszotta a Angol MTV, miután az bekerült az MTV Europien Music Video Grand Prix döntöjébe, Europa húsz legjobb klippje közé. Az album élő bemutatója, a Budai Parkszínpadon volt ?95 . augusztus 5-én. A Show koncert, melynek érdekessége, hogy a látványt előtérbe helyezve, fél-playback technikával, természetesen élő énekkel, és minden egyes dalnál más és más élőképpel okozott percenként meglepetést, csak úgy, mint a lemez anyagon, félig angol, félig magyar változatban volt látható és hallható. Volt Ókori Görög kép , dzsungel jelenet, ahol egy élő tigris is szerepelt persze az idomárral együtt, az egyik dalban megjelenítettek egy Arab piacot , volt gyárjelenet és egyszemélyes, érzelmes lassú dal. Azt nyugodt szívvel állíthatjuk,hogy szakmai pályafutásuk egyik kiemelkedő pontja és egyben egyik legszebb élménye volt a Blue Perl koncert és az album.

1995 őszén Császár Előd elkészíti a Szerelemre Születtem c. dal első feldolgozásait, mellyel ismét rekord eladást könyvelhetnek el maguknak. Maxiból több, mint 5.000 darab, szép eladást jelentett. Egy újabb régi baráti kapcsolatnak köszönhetően többször jártak Németországban, ahol olyan neves producerekkel hozta össze őket a szerencse, mint a Masterboy producer team-je és Axel Breitug, aki a kezdetektől fogva az akkor fénykorát élő D.J.Bobo producere és szerzője. Utóbbi úriember hosszas, de sikeresnek ígérkező tárgyalások után elkészítette Erika számára a Voice of Fortune c. dal angol és magyar változatát - Egy szó egy érzés - több verziós maxi formájában.. Még ebben az évben látványos show-al képviseltették magukat az első magyarországi Total Dance Fesztiválon és következett a nagy áttörés lehetősége. Meghívást kaptak ( Erika, Robi és két táncos ) HONG KONG-ba , az Ázsia Midem-re, amely ugyan olyan jellegű és jelentőségű könnyűzenei kiállítás, mint a Cannes-i MIDEM.

A Hong-Kong-i fellépés sikere könnyen mérhető volt, hiszen Indiából, Thaiföldről és Kínából a haza utazást követően sorra érkeztek a lemez megjelenési ajánlatok Sajnos az akkori kiadóval időközben történt és a mai napig nem tisztázott félre értések miatt ez a vonal nem hozta meg a várva várt sikert, pedig a lehetőség már csak egy karnyújtásnyira volt. Megpróbáltak minél hamarabb túllépni a dolgon és szomorkodás helyett ismét a munkába vetették magukat.1995 év végén megalakitják menedzser irodájukat, azzal az elhatározással, hogy fiatal a tánciskolájukból kinevelkedett fiatalokat fognak menedzselni, elindítani és segíteni a magyar könnyűzenei pályán. Első produkciójuk aaz 1995 őszén alakuló négy fős táncos -énekes előadókból álló csapat, az Emergency House.

1996- től elindul az igazi munka. Elkészül és megjelenik az Emergency House első albuma, melynek producere Erika és Robi és egy igazi kihívás, első sorban Robi számára, elkészítik első közös albumukat, Véger Megtaláltam Őt címmel. A siker sok nagy slágernek köszönhetően, mint a Tiszta Örület vagy a Csak Te vagy című, most sem marad el. Az album eléri az aranylemezt és három , az albumról kimásolt maxi is sikeres. és megszülettet az első Erica C. Robby D. közös album ?Megtaláltam5? címmel ami Arany lemez lett. A duett album sikerén felbuzdulva 1997 tavaszán nagy fába vágják a fejszét. Országos koncert turnéra indulnak. A 12 állomásos élő koncert érdekessége , hogy egy-egy helyszínen egy egész hétvégét töltenek el. A péntek, szombat, vasárnap délután az előzetesen már meghirdetett tánckurzussal telik, majd, ahogy az illik, mint hab a tortán, a tánckurzus résztvevői felléphetnek a vasárnap esti élő bulin, Erika ,Robi és a húsz fős profi tánckarral egy színpadon. Az 1997- es esztendő több szempontból is jelentős év lett mindkettőjük számára. Rögtön az év legelső napjaiban, egész pontosan január 3- án egy nagy baráti társasággal megtartják hét éves gondolkodás után az esküvőjüket. Az alkalmat okosan és ügyesen kihasználva a meghívottak között lévő későbbi B.Boys fiúk, ajándékként elkészítenek egy önálló dalt, Összeköt a lánc címmel. A várt hatás nem marad el, Erika és Robi leszerződteti a fiúkat, és hamarosan elkészül az első B.Boys album.

A csapat megalakulásával egy időben megszületik az elnevezés , az E.C.Dance Stars, mely átfogó neve lesz a jövőben az Erika és Robi által menedzselt előadóknak. Ekkor már egy dal - Iskola táska - erejéig megszólal a Grooveland nevet viselő két tagú Rap csapat is. Ez év májusában jön az eddigi legnagyobb örömhír számukra, Erika áldott állapotban kerül, decemberre várják a babát. Ők is emberek lévén a soron következő 1997. Novemberében a kislányuk megszületése előtt egy hónappal, megjelenő második, Erica C. - Robby D. albumon, a címadó, Mr. Hóember c. dal születendő kislányukról és egy boldog, várandós házaspár érzelmeiről mesél. Szerencsére gyermekek állandóan születnek, és ez mindig minden családban igazi nagy boldogságot jelent, így a dal ismét sikert hozott. Ugyan ezen az albumon található az első, közös E.C. Dance Stars dal, melynek címe, Indul a táncos cirkusz . A dalban természetesen minden ?család tag? közreműködik , a B.Boys az Emergency House a Grooveland és a Tik Tak. 1998-ban, a zenei divat szerint aktuákissá válnak a régi Zoltán Erika slágerek.

Elérkezett az idő, hogy egy albumra kerüljön az összes kezdeti nagy sláger, egy kicsit felújítva, újra énekelve, egy szóval, remix változatban. A lemez címe Best Of Zoltán Erika amely a megjelenés után két héttel már arany lemez lett. 1999 pedig már eléri a bűvös platinát. Az albumot bemutató koncertet a Budapesti Kongresszusi Központban rendezik meg, egy teljesen élő produkcióval. A látványos élő show-t profi zenészek, három vokálos, harminc fős tánckar, az E.C. Dance Stars előadói és szebbnél szebb ruhaköltemények tették igazán emlékezetessé. A Best Of albumhoz 3 klip készült egy a ?Megamix című, a Túl sexi című és a Mix ?99 című dalokra. Elérkeztünk a 2000-es évhez. Az év legelején jelenik meg Erika, A szívem a főnyeremény című új stúdió albuma, majd egy komoly elhatározást és sok-sok gondolkodást követően elérkezettnek látják az időt, hogy Robinak elkészüljön az első önálló albuma. Az eredmény 2000. májusában Robi születésnapjával egy időben ( május 11. ) kerül az üzletekbe. Érdekessége, hogy az album teljes mértékben tükrözi Robi zenez stílusát, vállaltan igazi break zene, kivéve a Dopetalak című DOPEMAN dalt. A lemez legjobb nótáit élőben 2000. 06.10.én mutatták be a Budai Parkszínpadon ,természetesen ismét egy Zoltán Erika koncert keretein belül, fergeteges sikerrel. A legutóbbi Zoltán Erika albumról eddig három maxi került külön kiadásra - a Veled oly szép, Rólad álmodom, Hova menjek, című dalok - Robi, Electric boogie című önálló albumáról pedig két külünböző maxi készült el, a Dopetalak és az Electric boogie című. Természetesen mindegyikhez készült önálló klipp is.

E.C.D.S Tánctanárok